Knuffi® stootbescherming - Stootbanden - Stootranden

Knuffi® stootbescherming

- 21 profielen

- 22 kleuren

- 1, 5 en 50m

Knuffi® stootbescherming

Knuffi® waarschuwende en beschermende stootbanden zijn gemaakt van flexibel polyurethaan schuim waardoor ze veerkrachtig zijn en harde klappen op kunnen vangen. Ze dienen als waarschuwing voor scherpe randen, uitstekende richels en obstakels en kunnen zowel binnen als buiten worden gebruikt bij transport routes, machines, voertuigen, wanden en magazijnstellingen. Meer informatie

Toon meer Toon minder

Stootranden illustratie

Stootbanden - Stootranden

Sinds jaar en dag is Knuffi® marktleider in de productie van waarschuwende, beschermende en schokabsorberende stootbanden. Door middel van een uitgebreide keuze uit 21 verschillende profielen en in totaal 22 verschillende kleuren, kan er voor iedere situatie een geschikte oplossing worden geboden. In situaties waar de stootranden moeten opvallen en waarschuwen is er grote keuze aan gestreepte kleuren, waarbij sommige type stootbanden zelfs reflecterend, fluorescerend of fotoluminescerend zijn uitgevoerd.
In gevallen waar de zichtbaarheid minder gewenst is en de stootranden moet opgaan in de omgeving zijn er stootbanden in 14 enkele effen kleuren leverbaar, waaronder 4 verschillende houtkleuren.

De toepassingen en situaties waarin de stootbanden kunnen worden gebruikt zijn onder andere in werkplaats, magazijn, industrie en fabricage, verkeerswegen, parkeergarages, kantoor, ziekenhuis, revalidatiecentra, kinderopvang, scholen, openbare ruimtes, winkelcentra, fitnessruimten, huiskamers, keukens en badkamers.


Stootbescherming profielen

Stootbescherming profielen

De profielen voor stootbescherming zijn verdeeld in vier verschillende groepen. De stootbanden voor hoekbescherming is de grootste groep en bestaat uit acht verschillende profielen voor het beschermen van scherpe hoeken en randen. De stootbanden voor randbescherming (of ook wel kantprofielen) zijn geschikt om te plaatsen op scherpe randen en kanten. Zes verschillende vlakke profielen bieden bescherming voor verschillende vlakke en platte oppervlakken en als ten slotte complementeren twee ronde profielen voor buizen, pijpen en leidingen het assortiment. Ieder profiel heeft zijn eigen opties en kleuren, gebaseerd op de vraag uit de markt en jarenlange ervaring.


Stootbanden met kleuren design

In sommige situaties wordt wel de bescherming gevraagd, maar is het opvallende karakter van sommige producten niet gewenst. Voor deze situaties is er een speciaal kleurpalet aan het bestaande assortiment toegevoegd. Naast enkele standaard effen kleuren zijn er ook vier verschillende houtsoorten toegevoegd. De stootbanden bieden dezelfde kwaliteit, bescherming en veiligheid als het basis assortiment, maar passen beter bij het ontwerp en gebruik van bepaalde omgevingen zoals kantoor, ziekenhuis, revalidatiecentra, kinderopvang, scholen, openbare ruimtes en winkelcentra. Er zijn drie verschillende hoekbeschermingsprofielen (type a, type e en type h) en twee vlakbeschermingsprofielen (type f en type s) uitgevoerd in de nieuwe design kleuren.

Knuffi kleuren design

Stootbescherming Magnetisch, Removable en Vorstbestendig

Stootbescherming - Magnetisch, Removable en Vorstbestendig

Soms vragen speciale situaties om speciale oplossingen. Voor verschillende van de situaties zijn er varianten op de bestaande modellen van de stootbanden ontworpen. Type A, D, E en F zijn ook uitgevoerd met een magneetstrip, zodat deze gebruikt kunnen worden voor tijdelijke situaties en vaker inzetbaar zijn. In gevallen waar het oppervlakte niet van metaal is, is er een speciale "Removable" variant in het assortiment opgenomen. Deze heeft een herbruikbare kleefstrip die meerdere keren kan worden gebruikt.

Alle stootbanden hebben een temperatuur grens van -40°C tot +100°C, maar de normale stootbanden hebben een plakstrip die het beste werkt als deze worden bevestigd van +5°C. Speciaal voor koude toepassingen zoals koel- en vriescellen is er een vorst bestendige kleefstrip gebruikt, waardoor deze stootbanden vanaf -10°C kunnen worden bevestigd. Deze eigenschappen zijn van toepassing op type A, E, F en H en worden op het artikel aangeduid met het blauwe vriesteken.


Stootbanden RVS muurbeugel

De stootprofielen A, A+, C, E, F, H en S zijn naast een standaard stootband ook uitgevoerd als stootband met extra RVS muurbeugel. In robuuste situaties waar een kleefstrip niet volstaat kan er gebruik worden gemaakt van deze speciale uitvoering. De RVS strip loopt over de gehele lengte van de stootband en is afhankelijke van de lengte uitgevoerd met twee of drie bevestigingspunten. Deze speciale uitvoeringen zijn leverbaar in een lengte van 0,5 en 1 meter.

Stootbanden met RVS muurbeugel