Materialen

Beschikbare standaard materialen


Onderstaande overzicht bevat de meest voorkomende materialen. Als u vragen heeft over onze materialen of u wilt een van onze artikelen in een andere materiaal uitgevoerd hebben, neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Stickers


Alle stickers zijn gemaakt van Vinyl met een zelfklevende achterkant en zijn van duurzame kwaliteit. De stickers bieden weerstand aan chemische producten en solventen, extreme temperaturen (van -40°C tot 120°C, hogere temperaturen op aanvraag), regen en zonlicht en mechanische invloeden. De kleefstof op acrylbasis kan aangebracht worden op moeilijk verkleefbare ondergronden. Geschikt voor binnen- en buitengebruik, gemaakt in een milieuvriendelijk materiaal. Voor extra UV bescherming kan gebruikt worden gemaakt van de UV-line.

Borden


De meeste van onze bordjes zijn gemaakt van kunststof (polypropyleen) Polypropyleen is duurzaam, water ondoorlatend, bestand tegen de meeste oliën en chemicaliën en is geschikt voor contact met voeding. Polypropyleen kan zeer zuiver worden gemaakt en het is bestand tegen bacteriegroei.
Polypropeen lijkt op polyetheen, maar het is veel sterker. De meeste polypropyleen bordjes zijn 1,5mm dik en standaard niet zelfklevend.

Panorama en haakse borden

De bordjes die haaks of panorama zijn uitgevoerd zijn gemaakt van PVC (1mm of 1,5mm dikte). PVC is buigzaam bij verwarming en houdt deze vorm bij afkoeling, waardoor deze beter voor de haakse en panoramische pictogrammen geschikt zijn.

Dibond

Een aantal van onze borden zijn standaard uitgevoerd in Dibond, dat bestaat uit een harde plaat polyethyleen met aluminium afdekplaten met een totale dikte van 3 of 4 mm. Het resultaat van deze constructie is een lichtgewicht sandwichplaat met uitstekende producteigenschappen voor binnen- en buitentoepassingen..

Aluminium plat

Zilverkleurig geanodiseerd aluminium (langs beide zijden) met een dikte van 1.5 mm met rechte hoeken.

Alu. Prof.

Aluminium geprofileerd geanodiseerd met kunststof zijkappen zwart / grijs

Signicolor

Aluminium maar met een wit gelakte toplaag met een dikte van 1.5mm.

Forex

PVC schuimplaat leverbaar in verschillende diktes en kan worden ingezet in situaties waar de afmetingen groter moeten worden en er meer stevigheid van het materiaal wordt gewenst.

UV-Line / Greenline

Chloorvrije zelfklevende sticker met extreme UV bescherming

Kleurgebruik

De gebruikte kleuren op onze webshop kunnen afwijken van de geleverde pictogrammen.