Vluchtwegaanduiding

Pictogrammen vluchtwegaanduiding en evacuatie maken duidelijk waar de uitgang en nooduitgang zich bevinden en welke route gevolgd moet worden in geval van nood. Standaardisering conform de ISO 7010 zorgt er voor dat vluchtwegen en uitgangen voor iedereen snel en duidelijk te vinden en te herkennen zijn. In deze internationale en Europesche norm wordt het gebruik van de juiste kleur en symbool beschreven, waardoor er uniformiteit en internationale herkenning ontstaat.

De nooduitgang borden en stickers zijn in een groot aantal afmetingen en materialen leverbaar, zodat voor alle situaties en afstanden een beschikbare oplossing wordt geboden. De borden zijn er in een platte, haakse en panorama uitvoeringen en kunnen worden besteld in materialen als kunststof, aluminium (plat en geprofileerd) en plexiglas.

Een groot aantal borden en stickers zijn uitgevoerd als fotoluminescente pictogrammen die tot 35 uur nalichten bij stroomuitval. Deze zijn gemakkelijk te installeren zonder het aansluiten van elektriciteit en zijn onderhoudsvrij.

Het assortiment is aangevuld met pictogrammen voor bestaande situaties waar nog gebruik wordt gemaakt van "oudere" symbolen. Als toevoeging op de norm is er een grote keuze aan teksten en etage aanduiding.