Vloerbelijning voor magazijn, logistiek en industrie

Vloerbelijning

Professionele vloerbelijning tape die is ontwikkeld voor het inrichten, markeren en belijnen van magazijn, werkplaats, fabriek, assemblage gebieden en andere logistieke dienstverlening. Met een keuze uit drie verschillende kwaliteiten is er voor iedere gewenste toepassing een oplossing voor maximale duurzaamheid.

Voor eenvoudige en voordelige vloermarkering kan de PVC vloermarkeringstape worden gebruikt. Lees hier verder voor uitgebreide informatie over professionele vloerbelijning met belijningstape. Gebruik onderstaande overzicht bij het maken van een keuze voor de juiste belijning:

PictoLean - 0,5mm PictoRoute - 0,96mmPictoStripe - 1mm
Duurzaam
Dikte
Dun
Veel verkeer
Medium verkeer
Weinig verkeer
Gemotoriseerd verkeer
5S Markering
Voet verkeer
Afgeronde kant NeeNeeJa
Toon meer Toon minder

5 producten

PictoLean Vloerbelijning tape voor magazijn en industrieel gebruik

PictoLean vloermarkeringstape 0,5mm - robuuste vloertape voor het belijnen en markeren van magazijnen, fabrieken en logistieke dienstverlening
- 9 verschillende kleuren
- Breedtes: 50, 75 en 100mm
- Lengte: 30mtr

Vanaf € 59,46 € 49,14 (Excl. BTW)
PictoRoute Vloerbelijning tape voor magazijn en industrieel gebruik

PictoRoute vloermarkeringtape 0,96mm - robuuste vloertape voor het belijnen en markeren van magazijnen, fabrieken en logistieke dienstverlening
- 14 verschillende kleuren
- Breedtes: 25, 50, 75 en 100mm
- Lengte: 30mtr

Vanaf € 59,40 € 49,09 (Excl. BTW)
PictoStripe Vloerbelijning tape

PictoStripe vloermarkeringtape 1mm - robuuste vloertape voor het belijnen en markeren van magazijnen, fabrieken en logistieke dienstverlening
- 12 verschillende kleuren
- Breedtes: 50, 75 en 100mm
- Lengte: 30mtr

Vanaf € 130,03 € 107,46 (Excl. BTW)
Permaroute vloersticker 90º hoek

PictoRoute vloersticker met een hoek van 90º - robuuste vloertape voor het belijnen en markeren van magazijnen, fabrieken en logistieke dienstverlening
- 8 verschillende kleuren
- Breedtes: 50, 75 en 100mm

Vanaf € 2,17 € 1,79 (Excl. BTW)
Permastripe vloersticker 90º hoek

PictoStripe vloersticker met een hoek van 90º - robuuste vloertape voor het belijnen en markeren van magazijnen, fabrieken en logistieke dienstverlening
- 9 verschillende kleuren
- Breedtes: 50, 75 en 100mm

Vanaf € 3,12 € 2,58 (Excl. BTW)
per pagina

Vloerbelijning

Onze professionele vloerbelijning tape is onder te verdelen in drie uitzonderlijke en betrouwbare kwaliteiten. De PictoLean vloerbelijning is de dunste industriële vloertape die er te krijgen is en ontworpen is voor situaties waar gewone vloertape niet goed genoeg is. Het heeft een sterke kleeflaag en blijft na bevestiging direct op zijn plaats, zelfs op plaatsen met lichte oneffenheden.

De volgende stap in kwaliteit brengt de PictoRoute met een dikte van 960mu, wat het mogelijk maakt voor zwaarder verkeer en duurzamer gebruik. Deze is in een groot aantallen kleuren leverbaar, waardoor het in ieder kleuren schema past en helpt bij de processen voor het inrichten van een Lean 5S werkomgeving.

De PictoStripe is werelds meeste duurzame vloermarkering tape en de dikste belijningstape in ons assortiment. De tape is zo sterk, dat deze geschikt is voor het werken met gemotoriseerd verkeer. De standaard PictoStripe belijning heeft een reliëf patroon aan de bovenzijde, maar voor plaatsen waar een hygiënische omgeving wordt vereist is er een "Smooth" variant te leveren, die gemakkelijker schoon te maken is.

Eigenschappen vloerbelijning

Alledrie de kwaliteiten hebben ieder zijn eigen specifieke eigenschappen, maar zij bezitten allemaal deze sterke eigenschappen:
- Permanente zelfklevende lijnmarkering
- Voor zeer intensief gebruik, daar waar andere tapes of verven niet bestand blijven!
- Zeer hoge kleefkracht
- Vervaagt, ontkleurt niet
- Waterproof
- Gemakkelijk te reinigen
- Breekt niet bij verwijdering

Belijning Magazijn

In een magazijn worden vaak bepaalde gebieden aangemerkt of afgezet en dit gebeurd vaak met belijningstape of door middel van het gebruik van markeringsverf. Het voordeel van tape is dat deze snel aan te brengen is, direct in gebruik kan worden genomen en ook weer gemakkelijk te verwijderen is. In de arbowet wordt in een aantal artikelen gesproken over het markering van verkeerswegen welke van toepassing kunnen zijn voor belijning in een magazijn:

Arbeidsomstandighedenregeling
Artikel 8.2. Permanente signalering
- Lid 5: De markering van verkeerswegen geschiedt permanent door middel van een veiligheidskleur.

Artikel 8.29. Vereisten inzake markering van verkeerswegen
- Lid 1: Wanneer de bescherming van de werknemers dat vereist, worden de verkeerswegen op de arbeidsplaats voor voertuigen duidelijk door doorlopende strepen met een goed zichtbare kleur aangegeven.
- Lid 2: Bij het aanbrengen van de strepen wordt rekening gehouden met de nodige veiligheidsafstanden tussen de voertuigen die er kunnen rijden en elk voorwerp dat zich in de nabijheid en tussen de voetgangers en de voertuigen kan bevinden.

In navolging hierop zijn er in de NEN 3011 (Nederlands norm voor veiligheidstekens en pictogrammen) een aantal veiligheidskleuren opgenomen voor gebieden die met veiligheid te maken hebben:

NEN 3011
Magazijn vloerbelijning zwart / geel
De combinatie van geel en contrasterend zwart wordt gebruikt om gevaarlijke plaatsen aan te geven zoals:
- vloer- of wandmarkering van obstakels
- uitstekende hoeken of randen
- markering van gevaarlijke materialen, oplosmiddelen, enz.
- markering van een gebied met gevaar van vallende voorwerpen

Magazijn vloerbelijning rood / wit
De combinatie van rood en contrasterend wit wordt gebruikt om een verbodszone of een plaatsaanduiding van brandbestrijdingsmiddelen aan te geven zoals:
- een gebied waar een toegangsverbod geldt
- opslag van brandbestrijdingsmiddelen

De combinatie van blauw en contrasterend wit wordt gebruikt (alleen in combinatie met een veiligheidsteken) om een gebod aan te geven zoals:
- gebied waarin bepaalde geboden van kracht zijn
- accentueren van bindende instructies

Magazijn vloerbelijning groen / wit
De combinatie van groen en contrasterend wit wordt gebruikt (alleen in combinatie met een veiligheidsteken)om een veilige omstandigheid aan te geven zoals:
- markeren van reddingsmiddelen
- markeren van een veilig gebied
- markeren van een vluchtluik, vluchthek, vluchtladder of andere vluchtvoorziening.

Lean 5S vloermarkering

Er zijn geen gestandaardiseerde kleur coderingen voor het indelen van magazijn, fabrieken en andere logistieke gebieden. Er is geen wet- en regelgeving opgelegd of zelfs algemeen aanvaarde industrienormen die aangeven welke kleuren wanneer moeten worden gebruikt voor het markeren vloeren en het indelen van logistieke gebieden.Ook in Lean en 5S zijn kleuren niet gestandaardiseerd, maar is er wel een kleuren schema wat vaker wordt gebruikt. Onderstaande schema kan hiervoor worden gebruikt, maar pas deze aan, aan de reeds gebruikte kleuren in het bedrijf.

5S Vloermarkering kleuren standaard: Houd het simpel, consistent, vermijd complexe kleuren projecten, alles in een keer, versterken met labels-pictogrammen en posters.
Geel - Gangpaden, rijstroken, looppaden, machineafschermingen. werkgebieden
Rood - Afgekeurd, Defecten, schroot, herbewerking en rode tag-gebieden - Deze felle kleur wordt gebruikt als waarschuwing voor werknemers, zodat ze geen beschadigde apparatuur gebruiken die hen kan schaden, of in contact komen met scherpe voorwerpen die het gevolg zijn van breuk of gedeeltelijk gebruik
Oranje - Material of producten voor inspectie if tijdelijke opslaglocaties
Blauw - Materialen, Grondstoffen, inventaris
Groen - Materialen, Afgewerkte producten, gereed producten
Zwart - Materialen, Work in progress, lopende werkzaamheden
Wit - Apparatuur en armaturen die niet onder een andere kleurcodering vallen (werkstations, karren, vloerstandaarddisplays, rekken, palletwagens, heftrucks)
Rood/Wit - Vrijhouden - Veiligheid - Gebieden die om veiligheids-/nalevingsredenen vrij moeten worden gehouden, verboden gebieden, onveilige gebieden (bijvelektrische panelen en gevaarlijke gebieden)
Geel/zwart - Vrijhouden - Gevaar- bouwmachines; gezondheidsrisico's; extra voorzichtigheid in acht te nemen; Dit geeft gebieden aan met mogelijke blootstelling aan fysieke en gezondheidsrisico's, zoals containers met ontvlambaar of brandbaar materiaal; het geeft ook aan dat speciale voorzichtigheid moet worden betracht bij het betreden van, het werken in en het verlaten van het gebied
Wit/zwart - Gebieden die vrij moeten worden gehouden voor operationele doeleinden (niet gerelateerd aan veiligheid en naleving)
Groen/wit - Veiligheid, medische middelen
Oranje/Zwart - gevaar